En hel vetenskap. Som vi behärskar.

Fönster i PVC, trä eller aluminium?

När det gäller fönsterbyten så kan vi leverera trä-, trä/aluminium fönster från både Traryd Fönster samt SP Fönster. Vi säljer även PVC fönster, då vi är importörer av kanske Europas bästa fönster när det kvalité och utseende samt pris.

Hittar du inte svaret på din fråga nedan? Ring eller maila oss så reder vi ut.

Naturliga material

Träfönster & aluminumklädda träfönster

Ert val av fönster beror lite på vad man önskar. På vissa äldre hus kan man helt enkelt inte tänka sig acceptera annat än träfönster, på nyare hus så tycker man kanske inte att det spelar någon roll vilken typ av fönster man väljer.

Väljer man träfönster så får man acceptera att man även i framtiden kommer ha ett viss underhåll i form av skrapning och målning. Man kan givetvis förlänga intervallet mellan målningarna men man kan inte helt undvika det.

När man väljer trä/aluminium fönster så får man en underhållsfri aluminiumutsida på fönstret och insidan blir av trä, insidan brukar kunna hålla sig länge utan att man behöver måla.

Underhållsfritt och hållbart

PVC-fönster

Men om man vill slippa allt underhåll av fönstren förutom den årliga putsningen av fönstren, då ska man välja PVC fönster. De håller sig fräscha år efter år, både in och utvändigt, de har ett bättre U-värde och de är framför allt mycket billigare i inköp. Har man inte sett PVC fönster tidigare då bör man absolut titta på dem innan man beslutar om vilken fönstertyp man ska ha.

När vi kommer till er för att besikta befintliga fönster så har vi med oss information om om de olika fönstertyperna som vi kan leverera och vi kan även hjälpa er med rekommendation om vad vi tycker skulle vara bästa lösningen för er. Om ni är osäkra inför valet av fönstertyp så kan vi lämna flera förslag som ni kan fatta beslut utifrån. Vi visar även gärna stolt upp referensobjekt där vi har bytt fönster tidigare.